Torsdag 14 December

Lokaler

Stolar och bord som arbetsplats vid fönster med hängande dekorationer och blommor

Skolhuset

Gnarps skola byggdes 1959 och togs i bruk 1960. Den har sedan byggts om efterhand.

Utanför klassrummen finns sittplatser med bord och stolar för både raster och grupparbeten.

Gnarpsviljan

Gnarps skola har på dagtid tillgång till Gnarps stolthet "Gnarpsviljan", Nordanstigs enda sporthall, som på ideell basis har byggts och finansierats av privatpersoner, företagare och institutioner i bygden.

Byggnaden Gnarpsviljan exeriören, vinterbild

Sporthallen är placerad inom skolområdet.

Har du frågor om eller vill boka Gnarpsviljan kan du läsa om det på hemsidan gnarpsviljan.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skolans mosaik i entrén

sedan 2009 finns även arbetsskissen som tavla på skolan

Mosaiken "Barnen och universum" gjordes 1964 av konstnären Gösta Bohm och sitter i skolans huvudentré. Den första arbetsskissen av mosaiken har skänkts till skolan av Gunilla Bolander, som tidigare jobbat som lärare i kommunen.

Arbetsskissen kallas "Barnen och solen" och ligger alltså till grund för den stora mosaiken som finns i entrén till skolan.

Gösta Bohm som gjort både arbetsskissen och mosaiken har även utsmyckat entrén till Hudiksvalls badhus, idrottshall

- Det är mycket roligt att både slutprodukten och den första arbetsskissen nu finns på samma ställe, det bildar en helhet, säger rektor Ulf Carlsson

Det är ännu inte bestämt var tavlan med arbetsskissen ska hänga.

Mosaiken Barnen och universum av Gösta Bohm, Gnarps skolas entré
Barnen och universum heter mosaiken av Gösta Bohm från 1964. Den sitter i Gnarps skolas entré.

Tidigare rektorn Ulf Carlsson med den nya tavlan.

Lämna synpunkter eller rapportera fel på sidan till Eva Kristina Fors

Uppdaterad: 2015-08-11