Torsdag 14 December

Isbanan på Ilsbo skola

På Ilsbo skolas skolgård finns en grusplan som vintertid blir till en härlig isbana. Efter förra säsongen konstaterades att sargen runt om var i väldigt dåligt skick.

Engagerade föräldrar och barn räddar isbanan på Ilsbo skolas skolgård

I början av juni 2012 tog föräldraföreningen i Ilsbo tag i saken. Föräldrar och barn i Ilsbo organiserades för att montera ner sargen runt isbanan på Ilsbo skolgård. Den var i stort behov av renovering. Sen kördes sektionerna till ett stort garage hemma hos en av familjerna.

Föräldraföreningen bekostade virket och skolan bidrog till färgen

Veckan efter började arbetet med att skrapa bort all gammal färg och byta ut dåliga brädor. Många föräldrar och barn hjälptes åt på kvällar och helger. Ilsbo föräldraförening (Ilsboff) bekostade virke och färg. Även skolan bidrog till färgkostnaderna.

I höst har barn och föräldrar målat sargen

Under några höstveckor har åter föräldrar anmält sig till olika arbetsdagar och målat och burit runt sargsektioner. Många meter sarg har fixats till och barnen har också jobbat på bra.

Nyrenoverade sargen klar och på plats 21 oktober 2012

I söndags var det stora jobbardagen igen! Många föräldrar och barn ställde upp och jobbade. Föräldrar hade ordnat tillgång till traktorer och lastbilar som körde skytteltrafik mellan isbanan och garaget.

Många föräldrar som tittar på sargen

Föräldrar som jobbar och står i.

Föräldrar som studerar skruvningen av sargen.

-Var tog skruven vägen?

Barn och föräldrar som fikar i matsalen på Ilsbo skola

Gott med fikapaus mitt i arbetet!

Överblick av den långa vitmålade sargen. Redo för vintern.

- Välkomna i vinter! Då är marken lika vit och fin som sargen!

Lämna synpunkter eller rapportera fel på sidan till Per Dahlström

Uppdaterad: 2016-02-17

Ansvarig för sidans innehåll:  Per Dahlström och Ann-Charlotte Lindgren

Vi hoppas på härliga, skridskodagar i vinter!

Många idrottstimmar, raster och fritidstimmar kommer der vara fullt av barn på isen i vinter.

Här är lite bilder från familjedagen på Isbanan 12 februari 2012. Nu kan föräldraföreningen ordna flera såna härliga fester!

Barn och föräldrar i snö vid isen

Åka skridsko och kana i snövallarna

Förälder som bjuder sugna barn och vuxna på korv med bröd.

Alltid gott att fika och äta korv ute!

Barn som åker skridsko.

Balanskonster på isen.

Vy över isbanan med skolan i bakgrunden.

Härlig vintervy med skolan i bakgrunden.

Ilsbo skola
Kyrkvägen 2, 820 71 Ilsbo