Nordanstigs kommun, länk till startsida
Translate
Kontakt
A-Ö
Webbkarta
Anpassa
Lättläst
Torsdag 22 februari 2018

Kommunala föreningsbidrag

Varje år fördelar Nordanstigs kommun ungefär fyra miljoner kronor i ekonomiskt bidrag till föreningar. Mer än att stärka föreningarnas ekonomi, är dessa bidrag ett sätt för oss att möjliggöra aktiviteter som kommunens medborgare själva tycker är viktiga.

Den här principen är en av grunderna för våra föreningsbidrag, att fördelningen av bidrag ska syfta till att leverera så mycket som möjligt tillbaka till medborgarna i Nordanstigs kommun. En erfarenhet från ideell sektor är nämligen att föreningsverksamhet ger mervärde, både socialt och ekonomiskt. Det betyder att de pengar som fördelas till föreningar kan bli värda mycket mer och kan leda till en starkare gemenskap i kommunen.

Viktigt att du använder dig av aktuell blankett för att din ansökan ska betraktas som giltig.

Lokalt aktivitetsstöd

Bedriver din förening verksamhet för barn och ungdomar upp till 25 år? Då kan ni ansöka om lokalt aktivitetsstöd två gånger per år, med sista ansökningsdag 25 februari och 25 augusti.

Bidrag till ledarutbildning

Vill du och din förening utveckla er verksamhet genom ledarutbildning? Då kan ni när som helst söka bidrag till ledarutbildning för upp till 5 000 kr per utbildnings-/kursdeltagare.

Hyresbidrag

Ska din förening hyra en lokal eller anläggning under det kommande året? Eller har ni haft tillfälliga hyror under det gångna året? Då kan ni söka hyresbidrag, med sista ansökningsdag 1 mars.

Drifts- och underhållsbidrag

Äger din förening lokaler eller anläggningar, som kostar mer att driva än vad de genererar i intäkter? Då kan ni söka drifts- och underhållsbidrag, med sista ansökningsdag 1 mars.

Projektbidrag

Ska du och din förening genomföra ett projekt eller en investering, och behöver upp till 100 000 kr i medfinansiering? Då kan ni söka projektbidrag från kommunstyrelsen, med sista ansökningsdag 15 mars.

Visionsbidrag

Ska du och din förening genomföra ett projekt eller en investering, och behöver mer än 100 000 kr i medfinansiering? Då kan ni söka visionsbidrag från kommunstyrelsen, med sista ansökningsdag 15 mars.

Kommunstyrelsens spontankassa

Behöver ni bidrag för att genomföra en idé, som inte kan begränsas till de regler och ansökningstider som gäller för våra andra bidrag? Då kan ni när som helst under året söka bidrag ur kommunstyrelsens spontankassa.

Kontakta oss gärna om du har frågor eller vill bolla en ansökan!

 

Monica Enros, handläggare

E-post: monica.enros@nordanstig.se

Telefon: 0652-361 57

Uppdaterad: 2017-06-01

Sidansvarig: Monica Enros, servicesamordnare

Prenumeration & synpunkter
Kontakt

Servicesamordnare

Monica Enros

Jan Wadin

0652-361 57

Skicka meddelande till

Länkar

Nordanstigs kommun

Box 56, 820 70 Bergsjö

Besöksadress

Södra Vägen 14, Bergsjö

Telefon 0652-360 00

E-post kommun@nordanstig.se 

Fax 0652-109 12
IFO fax 0652-361 50
Org.nr 212000-2312

Om webbplatsen & Cookies

E-post webb@nordanstig.se

Övriga hälsingekommuner