Nordanstigs kommun, länk till startsida
Translate
Kontakt
A-Ö
Webbkarta
Anpassa
Lättläst
Torsdag 15 november 2018

Vem vill bli miljönär?

Miljönär-vänlig heter en informationskampanj som syftar till att öka intresset att minska mängden avfall vi skapar. Istället för att slänga och köpa nytt är tanken att det som kan återanvändas kan komma till nytta genom att låna ut, laga och återanvända.

Vad betyder märkningen?

Mängden användbara saker vi slänger ökar och det är inte bara dålig hushållning med pengar utan tär också på jordens resurser. Att laga, låna och återanvända är ett stort steg i rätt riktning vad gäller att förebygga avfall. Branschorganisationen Avfall Sverige och Sveriges kommuner har därför tagit fram märket ”Miljönär-vänlig” för att inspirera till en hållbar konsumtion. Nordanstigs kommun vill tillsammans med Avfall Sverige uppmärksamma alla i Nordanstig som gör det möjligt för allmänheten att laga, låna eller återanvända – eller att på annat sätt minska avfallet.

Länk till kort film från Avfall Sverige på Youtube. Filmen är 20 sekunder lång.

Klicka på bilden och se en kortfilm från Avfall Sverige på Youtube. Filmen öppnas i ett nytt fönster.

Vem kan bli miljönär?

Alla privatpersoner, verksamheter och organisationer vars mål är att få allmänheten att laga, låna och återanvända kan tilldelas märkningen. Det kan till exempel vara second-handbutiker, skomakare, cykelreparatörer eller köp-, byt- och säljhemsidor. För de som arbetar med hållbar konsumtion eller kanske bloggar om det, finns möjligheten att få ett märke att sätta på dörren eller på bloggen/hemsidan. Verksamheter som Blocket och Myrorna har redan fått Avfall Sveriges nya märkning ”Miljönär-vänlig”.

Uppdaterad: 2018-04-24

Sidansvarig: Anna Heijbel, miljö- och klimatstrateg

Prenumeration & synpunkter
Kontakt

Miljö- och klimatstrateg

Anna Hesselgren-Heijbel

Anna Hesselgren-Heijbel

0652-362 84
072-527 83 90

Skicka meddelande till

Nordanstigs kommun

Box 56, 829 21 Bergsjö

Besöksadress

Södra Vägen 14, Bergsjö

Telefon 0652-360 00

E-post kommun@nordanstig.se 

Fax 0652-109 12
IFO fax 0652-361 50
Org.nr 212000-2312

Övriga hälsingekommuner