Nordanstigs kommun, länk till startsida
Translate
Kontakt
A-Ö
Webbkarta
Anpassa
Lättläst
Fredag 14 december 2018

S:t Staffan projekt Hassela

Projektet avslutades 2008

"Att bygga upp kompetent nätverk med museer, forskare, arkeologer, kulturchefer, högskolor och folkhögskolor m. fl. och genom forskning skapa möjligheter till besöksverksamhet i Hälsingland. " så är den grundläggande tanken i projektet S:ta Staffan i Hassela.

- Projektet har Hälsinglands historia som grund med fokus på ÄKTA medeltid.

- Genom konferens där forskare studerar och analyserar historiska händelser ska föreningslivet i Hälsingland, Ånge och Sundsvalls kommun väckas till intresse att samverka.

- Medeltidsvecka, sommar som vinter, i Hassela. Kurser, utbildningar och föreläsningar med hantverk, musik, textil m.m. ska förberedas och anordnas av bland annat folkhögskolor.

Projektet består av två delar

Det ena delen handlar om att informera och skapa kunskap om medeltiden, och undersöka intresset och lägga grunden till att i framtiden eventuellt genomföra en medeltidsvecka. I år provas en medeltidsdag i augusti på hembygdsgården i Hassela.

Det andra delen handlar om att hitta finansieringskanaler till det kapell med korse som kommer att byggas på Älvåsen.

Kopplingen mellan kapellet och medeltidsprojektet

Medeltidsprojektet, kommer att ha en annan projektägare i fortsättningen. Anledningen till att medeltidsprojektet ligger under föreningen S:t Staffans kapell idag, var att  man ville medverka till att starta upp medeltidsprojektet. Man ville skapa ett bra koncept för att jobba med landsbygdsutveckling, och då bra för Hassela och Nordanstig.

Mer information om projektet

Projektledare Stefan Barendfeld nås på telefon 073 - 183 66 30.

Projektets egen webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Varför just i Hassela?


 
Hassela omges av berg, sjö, naturskog och dalar. Hassela ligger i närheten av Sveriges mittpunkt och Hasselabygden är full av intressant historia. Området är omgiven av mystik med anledning av denna unika miljö vilket skapar goda förutsättningar att arbeta med ÄKTA medeltid. Vi behöver en levande landsbygd och detta projekt kan medverka till att Hasselabygden, Nordanstig, Hälsingland och Norra Mellansverige skapar arbete, företag och näringslivsutveckling med fokus på ÄKTA medeltid.

Bli medeltidsmänniska för en dag!

Uppdaterad: 2016-08-04

Sidansvarig: 

Prenumeration & synpunkter
Projektledare

Stefan Barendfeld 073-183 66 30

Nordanstigs kommun

Box 56, 829 21 Bergsjö

Besöksadress

Södra Vägen 14, Bergsjö

Telefon 0652-360 00

E-post kommun@nordanstig.se 

Fax 0652-109 12
IFO fax 0652-361 50
Org.nr 212000-2312

Övriga hälsingekommuner