Nordanstigs kommun, länk till startsida
Translate
Kontakt
A-Ö
Webbkarta
Anpassa
Lättläst
Måndag 22 oktober 2018

2017-04-05

USA-studenter lärde om vårt sociala arbete

Nordanstig har under ett par veckor haft långväga besök av två utbytesstudenter från USA. 

Emily Nardi och Elizabeth Bosovic studerar båda Socialt arbete vid Missouri State Univesity. Denna sista termin ägnar de åt praktik i Nordanstig och Hudiksvall. Under ett par veckor har de tagit del av Arbetsmarknads- och flyktingenhetens vardagliga arbete och har dessutom besökt flera andra verksamheter som Svenska för invandrare-utbildningen, Sörgården och centralskolan i Bergsjö.

– Att ha studiebesök och praktikanter är berikande för oss. Vi får lära oss mycket genom att reflektera med dem och få andra infallsvinklar på livet och arbete. Genom att beskriva vårt arbete och vårt arbetssätt så blir det ett förtydligande även för oss själva. Vi får sätta förklarande ord på hur och varför vi gör saker. Hur det hänger ihop, hur vår röda tråd ger resultat på kort och lång sikt, säger Bente Sandström, enhetschef för Arbetsmarknads- och invandrarenheten.

– Arbetsmarknads- och flyktingenhetens medarbetare har tagit så väl hand om oss, och det har varit en fantastisk upplevelse att se och lära av deras arbete. Det är en sammansvetsad arbetsgrupp och det märks att de brinner för sitt arbete med att hjälpa människor, berättar Emily.

Bente Sandström beskriver utbytesstudenterna som väldigt lätta att ta till sig.

– Öppna, ödmjuka och nyfikna med ett lättsamt sätt som gjort att vi fått nya vänner i världen. Vi önskar dem all lycka i arbetslivet!

Från vänster: Jennie Söderlund, Susanne Juuso Long, Märith Frykman, Bente Sandström. Emily Nardi och Fredrik Pahlberg. Framför står Ann-Britt Hammar och Marika Engberg.

Elizabeth Bosovic och Emily Nardi har tillsammans med sin värdfamilj gjort många utflykter, bland annat till Södra berget i Sundsvall.

För mer information kontakta

Bente Sandström, enhetschef
0652-363 38

Uppdaterad: 2017-04-07

Sidansvarig: 

Prenumeration & synpunkter

Nordanstigs kommun

Box 56, 829 21 Bergsjö

Besöksadress

Södra Vägen 14, Bergsjö

Telefon 0652-360 00

E-post kommun@nordanstig.se 

Fax 0652-109 12
IFO fax 0652-361 50
Org.nr 212000-2312

Övriga hälsingekommuner