Nordanstigs kommun, länk till startsida
Translate
Kontakt
A-Ö
Webbkarta
Anpassa
Lättläst
Torsdag 18 oktober 2018

2017-04-10

Sidbyte för vår nya IT-strateg

Med 18 år i IT-branchen i bagaget, kliver Morgan Norell från Bergsjö i slutet av maj in i rollen som kommunens IT-strateg.

Som ICT-konsult har Morgan inte bara gedigen erfarenhet av informationssystem. Både projektledning och verksamhetsutveckling har varit en stor del av hans tjänst – något han kommer att ha stor nytta av i det kommande abetet med att utveckla våra verksamheters IT-stöd.

Våra system bekantade sig Morgan med redan hösten 2015, då han under en kurs i användarcentrerad systemutveckling besökte vår systemförvaltare Agneta Tingelöf. 

Kommunen står idag inför ett omfattande arbete med att ta fram elektroniska tjänster för att förbättra vår service och öka tillgängligheten gentemot medborgare, föreningar och företagare. Morgan kommer att i nära samarbete med Fiberstaden vara delaktig i att utveckla dessa e-tjänster.

– Till skillnad från min tidigare roll som leverantör av IT-lösningar, blir min roll som IT-strateg en beställande funktion, det ser jag som en styrka. Jag vet hur man jobbar på leverantörssidan, vad man efterfrågar och vad jag kan förvänta mig, säger Morgan Norell.

Vid sidan om sin heltidsanställning på ett IT-företag i Sundvall har Morgan de senaste två åren dessutom läst informatik vid Mittuniversitetet i Sundsvall. Målet är en kandidatexamen, så ett års studier återstår.

– Man ska ju ha något att göra på fritiden också, skrattar Morgan, som vid sidan av studierna och familjen gärna tillbringar tid på gymmet i Bergsjö.

– Jag kommer att spendera mycket tid ute i verksamheterna för att skapa mig en bild av behoven, säger Morgan Norell, som tillträder som IT-strateg den 29 maj.

För mer information kontakta

Fredrik Pahlberg, kommunchef
0652-361 01

Uppdaterad: 2017-04-24

Sidansvarig: Jenny Söderlund, webbredaktör

Prenumeration & synpunkter

Nordanstigs kommun

Box 56, 829 21 Bergsjö

Besöksadress

Södra Vägen 14, Bergsjö

Telefon 0652-360 00

E-post kommun@nordanstig.se 

Fax 0652-109 12
IFO fax 0652-361 50
Org.nr 212000-2312

Övriga hälsingekommuner