Nordanstigs kommun, länk till startsida
Translate
Kontakt
A-Ö
Webbkarta
Anpassa
Lättläst
Fredag 19 oktober 2018

2017-07-04

"I Nordanstig har jag nära till allt"

Vår nya verksamhetschef för Teknik och hållbarhet EvaLinda Grensman från Blattniksele har hittat hem. Nu lämnar hon gruvorna i Västerbotten för Hassela i Nordanstig.  

EvaLinda Grensman flyttar under sommaren in i sitt drömhus i Hassela. Efter att hela sitt liv bott i just Västerbotten var det dags att prova något nytt. EvaLinda bestämde sig för att ta familjen med sig och flytta. Den nya platsen skulle vara omgiven av vacker natur, men ändå belägen nära kommunikationer och inte ligga alltför långt ifrån hemtrakterna. Efter en stunds betraktande av Sverigekartan var svaret enkelt.

– Här finns allt jag efterfrågar. Jag och familjen tycker om att vara ute i naturen och vi trivs med att bo på en liten ort. Hassela påminner mycket om Blattniksele, skillanden är att här har vi nära till allt. På mindre än en timme når man både Hudiksvall och Sundsvall och Stockholm och Arlanda på bara några timmar, säger EvaLinda.

EvaLinda kommer närmast från gruvindustrin där hon började som gruvtekniker i Svartliden, en av Sveriges två renodlade guldgruvor. Efter ingenjörsexamen vid Luleå Tekniska Universitet har hon arbetat som gruvingenjör i bland annat Blaikengruvan och senare som egenföretagande konsult med kunder i bland annat Chile, England och Kanada.

Vid sidan av arbetet under jord har EvaLinda dessutom drivit ett eget företag inom träning och hälsa, vilket också är ett stort fritidsintresse. Träning och välbefinnande utgör en stor och viktig del av tillvaron och hon är bland annat utbildad yogainstruktör. På fritiden snickrar, läser och sjunger hon gärna.

Tidigare har EvaLinda bland annat drivit blomsterhandel, jobbat som butikschef inom detaljhandeln och arbetat administrativt vid lärcentra i Storumans kommun.

– Och så har jag varit gatumusikant en sommar också, sommaren efter studenten. Jag hade inget jobb – något ska man ju leva av! skrattar hon.

EvaLinda tillträdde som verksamhetschef i slutet av juni i år och axlar uppdraget förutsättningslöst:

– Jag ser det som ett öppet blad. Jag går in i det här med mina erfarenheter och kunskaper, som jag ser fram emot att få använda inom samhällsnyttan, säger EvaLinda. 

Som verksamhetschef för Teknik och hållbarhet kommer EvaLinda ha det övergripande ansvaret för bland annat infrastruktur, miljöutveckling, kost och städ.

För mer information kontakta

Fredrik Pahlberg, kommunchef
0652-361 01

EvaLinda Grensman, verksamhetschef Teknik och hållbarhet
0652-361 46

Uppdaterad: 2017-07-10

Sidansvarig: 

Prenumeration & synpunkter

Nordanstigs kommun

Box 56, 829 21 Bergsjö

Besöksadress

Södra Vägen 14, Bergsjö

Telefon 0652-360 00

E-post kommun@nordanstig.se 

Fax 0652-109 12
IFO fax 0652-361 50
Org.nr 212000-2312

Övriga hälsingekommuner