Nordanstigs kommun, länk till startsida
Translate
Kontakt
A-Ö
Webbkarta
Anpassa
Lättläst
Måndag 22 oktober 2018

2017-09-08

Bentes plattform för sociala företag premieras

Under torsdagen fick Bente Sandström, enhetschef för arbetsmarknadsenheten, ta emot utmärkelsen Årets möjliggörare ASF Gävleborg.  

Av Sveriges 290 kommuner är Nordanstig den andra största kommunen när det gäller antal arbetsintegrerande sociala företag, ASF, per invånare. Ett arbetsintegrerande socialt företag har som mål att genom arbete och delaktighet integrera människor i samhälle och arbetsliv.  

I Sverige finns idag 346 ASF registrerade varav fyra av dem finns i Nordanstig; Benefact, Vision af Enghsgården, Hassela Alltjänst och Kalahari.

Under torsdagens ASF-konferens i Söderhamn fick Bente Sandström, enhetschef för Arbetsmarknadsenheten, ta emot utmärkelsen Årets möjliggörare ASF Gävleborg. I juryn sitter representanter från Samordningsförbund Gävleborg, Coompanion Gävleborg, Skoopi och SAK - Sociala arbetskooperativ i samverkan. Motiveringen löd:

"Att i en situation där handlingsutrymmet kan tyckas begränsat för individer och arbetsintegrerande sociala företag, har denna person tillsammans med ASF, skapat en plattform som gör stor skillnad för enskilda individer såväl som för kommunen och i övriga landet."

– Vi har skapat ett nätverk där vi träffas regelbundet och har så gjort under flera år nu. Nätverket har utökats efterhand, då fler aktörer hört av sig och vill vara delaktiga. Det känns roligt att kunna göra skillnad, att bidra till utveckling och förändring, säger Bente.

Förutom de fyra företagarna och arbetsmarknadsenheten ingår även Arbetsförmedlingen, Coompanion och kommunens näringslivskontor i nätverket.

 

Bente Sandström – Årets möjliggörare ASF 2017 Foto: Miriam Holmberg

För mer information kontakta

Bente Sandström, enhetschef
0652-363 38
bente.sandstrom@nordanstig.se

Uppdaterad: 2017-09-08

Sidansvarig: Jenny Söderlund, webbredaktör

Prenumeration & synpunkter

Nordanstigs kommun

Box 56, 829 21 Bergsjö

Besöksadress

Södra Vägen 14, Bergsjö

Telefon 0652-360 00

E-post kommun@nordanstig.se 

Fax 0652-109 12
IFO fax 0652-361 50
Org.nr 212000-2312

Övriga hälsingekommuner