Nordanstigs kommun, länk till startsida
Translate
Kontakt
A-Ö
Webbkarta
Anpassa
Lättläst
Fredag 19 oktober 2018

2017-09-26

Nordanstigsgalan – snart dags att utse vinnarna

Vem blir Årets Nordanstigare? Och vem har gjort mest för byggnadsvården? Den 7 oktober vet vi. Då är det dags för världens första Nordanstigsgala, en fest för alla.

– Det blir verkligen jättespännande, säger galageneralen.

Han har en del att stå i Alf Bohlin. Som galageneral för det som ska bli festernas fest i Nordanstig, ägnas de flesta av dygnets vakna timmar just nu åt evenemanget. För om någon vecka ska allt vara klart, lördag 7 oktober slås nämligen portarna upp till Gnarpsviljan i Gnarp.

Därinne väntar mingel, trerätters galamiddag och högklassig underhållning.

– Visst, det är mycket som ska fixas, men det är väldigt roligt också, säger Alf Bohlin.

Duktiga medarbetare

Nu gör han förstås inte allt själv, utan får hjälp av duktiga medarbetare som Janina Stoor, som står för scenografi och utsmyckning och näringslivskontorets duktiga personal som sköter mycket av administrationen. Elmqvist Entertainment ser till att alla artister kommer till sin fulla rätt genom proffsig ljud- och ljussättning. Johan Svangren gör den snygga grafiska designen och regisserar dessutom kvällens framträdanden.

För underhållningen på galan är det verkligen inget fel på, eller vad sägs om entertainern Beata Harryson ackompanjerad av Niklas Medin med band.

De nominerade i fokus

Trollkarlen och gycklaren Arkadia känner säkert många från TV. Han minglar till välkomstdrinken och senare under kvällen trollbinder han med sin magiska föreställning. Skönsjungande Elsa Gradin och pappa Lasse spelar och sjunger från stora scenen, och framåt natten blir det dans till Copy Covers. Konferencier på galan är skådespelaren Figge Norling.

Huvudnumret för galan är ändå alla duktiga kommuninvånare som nominerats. Efter att juryn sagt sitt har nu tre kandidater utsetts i varje kategori, där en av dem slutligen presenteras som vinnare under galan.

– Det är ju faktiskt det bästa med alltihop. Att kunna samla så många engagerade invånare på ett ställe samtidigt. Det blir verkligen jättespännande, säger Alf Bolin.

"Skaffa biljetter"

Han uppmanar nu alla Nordanstigare – och andra intresserade – att boka in kvällen och skaffa biljetter.

Emellanåt uppvaktar kommunen invånare som gjort något extra bra, till exempel idrottare eller kulturpersonligheter. Idén till Nordanstigsgalan kommer från kommunalrådet Monica Olsson.

– Jag tyckte att det skulle vara bra med ett event där vi samlade fler kategorier och uppmärksammade dem samtidigt. Och dessutom lyfta fram duktiga medarbetare i kommunen, säger hon.

Resultatet är världens första Nordanstigsgala. Lite orolig har hon varit för nomineringarna, en oro som visat sig obefogad.

– Vi har fått in runt 200 nomineringar, och det är verkligen jätteroligt.

Hoppas på succé

Även biljettförsäljningen är det full fart på. Antalet är begränsat till 500 och botten i biljetthögarna ute på försäljningsställena närmar sig snabbt.

Om Nordanstigsgalan blir den succé arrangören hoppas kan den kanske bli ett återkommande evenemang. Åtminstone är det Monica Olssons förhoppning.

– Men framför allt hoppas jag nu att det blir en jättetrevlig kväll. Och det är jag faktiskt säker på att det blir.

Från en scen till nästa. Arbetet med världens första Nordanstigsgala går in i slutfasen. Det har varit ett intensivt – men roligt arbete – tycker Alf Bohlin, Janina Stoor och Carin Walldin. 

För mer information kontakta

Alf Bohlin, galageneral

070-218 23 24

Carin Walldin, byggnadsnämndens ordförande

070-573 43 55

Uppdaterad: 2017-09-26

Sidansvarig: Lars Larsson, kommunikationschef

Prenumeration & synpunkter

Nordanstigs kommun

Box 56, 829 21 Bergsjö

Besöksadress

Södra Vägen 14, Bergsjö

Telefon 0652-360 00

E-post kommun@nordanstig.se 

Fax 0652-109 12
IFO fax 0652-361 50
Org.nr 212000-2312

Övriga hälsingekommuner