Nordanstigs kommun, länk till startsida
Translate
Kontakt
A-Ö
Webbkarta
Anpassa
Lättläst
Måndag 22 oktober 2018

2017-10-24

Gedigen fastighetsbakgrund hos nye chefen

Vi har hämtat vår nye chef för Samhällsutveckling och kommunikation, från Sundsvall. Hans-Åke Oxelhöjd, kommer att leda verksamheten från efter nyår.

På tisdagen informerade Hans-Åke Oxelhöjd sina arbetskamrater att han slutar som fastighetsstrateg i Sundsvalls kommun. Istället tar han över ledningen av flera viktiga verksamheter i Nordanstig.

Som ny chef för Samhällsutveckling och kommunikation kommer Hans-Åke inte minst att ansvara för plan- och byggfrågor där flera stora projekt redan pågår. I rollen ingår också näringslivsansvaret och han blir därmed kommunens främsta kontakt mot det lokala företagandet.

Strategiansvarig i Sundsvall

– Det ska bli spännande. Jag har jobbat mycket mot näringslivet i min roll som fastighetsstrateg, framför allt mot byggbranschen. Och med lång erfarenhet av arkitektur kan jag alla aspekter av plan- och byggfrågorna, säger han.

Hans-Åke Oxelhöjd är 47 år och bosatt i Matfors väster om Sundsvall. Han har under de senaste nio åren varit ansvarig för Sundsvalls tämligen ambitiösa fastighetsstrategi. Besökare till Sundsvall har knappast undgått takten i stadsbyggandet, i synnerhet runt hamnen.

Börjar efter nyår

– Jag brinner för att få vara en del i en kommuns utveckling. Det har jag fått vara i Sundsvall och det tar jag med mig hit. Jag tycker också att vi ska vara stolta över att få arbeta i en kommun och delta i dess utveckling.

Första arbetsdagen för Hans-Åke Oxelhöjd infaller ett par veckor in på det nya året. Thord Wannberg har som tillförordnad chef lett verksamheten under en längre tid än vad som först var tänkt. Han kommer nu att arbeta två månader in på det nya året, som ett stöd i övergången, innan han sent omsider kan återgå i pension.

"Kommer gagna kommunen"

Kommunchef Fredrik Pahlberg uppskattar mycket att Thord Wannberg valde att lägga sin pensionering på is under den ganska utdragna rekryteringen av ny verksamhetschef. När Hans-Åke Oxelhöjd för en tid sedan blev aktuell för tjänsten gick det ganska fort, berättar Fredrik Pahlberg.

– Att Hans-Åke väljer att jobba hos oss tycker jag är väldigt spännande. Jag tror att hans erfarenhet – av framför allt fastighetsbranschen – kan gagna kommunen mycket.

"Varmt välkommen"

Kommunstyrelsens ordförande, Monica Olsson, är även hon mycket nöjd med rekryteringen.

– Det är jätteroligt att vi efter ganska lång tids sökande hittat en ny samhällsutvecklingschef. Hans-Åke är varmt välkommen till Nordanstig, och jag tror att han kommer att bidra mycket i de utmaningar som vi som liten kommun står inför, säger hon.

Hans-Åke Oxelhöjd är ny samhällsutvecklingschef i kommunen. Foto: Lars Larsson

För mer information kontakta

Hans-Åke Oxelhöjd, 070-628 61 38

Fredrik Pahlberg, kommunchef, 070-386 12 80

Monica Olsson, kommunalråd, 073-275 56 92

Uppdaterad: 2018-02-21

Sidansvarig: Lars Larsson, kommunikationschef

Prenumeration & synpunkter

Nordanstigs kommun

Box 56, 829 21 Bergsjö

Besöksadress

Södra Vägen 14, Bergsjö

Telefon 0652-360 00

E-post kommun@nordanstig.se 

Fax 0652-109 12
IFO fax 0652-361 50
Org.nr 212000-2312

Övriga hälsingekommuner