Nordanstigs kommun, länk till startsida
Translate
Kontakt
A-Ö
Webbkarta
Anpassa
Lättläst
Onsdag 24 oktober 2018

2018-02-14

Bringstaelever i olympisk kamp!

På alla hjärtans dag tändes den olympiska elden på Bringstaskolan i Harmånger. Blandade lag med elever från årskurs 4, 5 och 6 tävlade tillsammans i sopsäcksstafett, snöskostafett, ”snökrypsskytte” (kast med vattenballong) och isbowling.

Klockan nio på onsdagsmorgonen tågade eleverna ut på skolgården med flaggor i händerna för att tända den olympiska elden i en eldkorg. Längst fram i tåget höll två elever upp en banderoll med olympiska ringar och hjärtan på eftersom det var alla hjärtans dag. De tävlande lagen var Tyskland, Polen, Finland och England.

– Både elever och lärare har jobbat med att förbereda den här dagen, berättar Lena Löf som är SVA-lärare och en av OS-generalerna. Vi vill att det ska vara en trevlig dag när vi lär känna varandra bättre över klassgränserna. Det känns viktigt att vi kan skapa nya traditioner och det här är ett sätt.

Peppade varandra

Kämpaglöden var det inget fel på i de tävlande lagen. Alla gjorde sitt allra bästa och hejade på varandra. Den första tävlingsgrenen var sopsäcksstafett och det gick undan när deltagarna åkte på sopsäckar nedför en stor snöhög på skolgården. Men vilken gren var roligast?

– Allt är kul hittills, säger Hugo, Joakim och Edvin. De har tagit en paus och sitter i en snödriva och laddar upp med fika innan nästa gren. Lite kallt är det, men de tycker att det går bra ändå.

På eftermiddagen avslutades Lilla OS-dagen med korvgrillning och pulkaåkning i en backe nära skolan.

En av tävlingsgrenarna var isbowling.

Klockan nio tändes OS-elden.

Lena Löf var en av OS-generalerna.

Alla hejar på under isbowlingen.

Det kan vara ovant att få på ett par snöskor, men det fanns hjälp att få.

Uppdaterad: 2018-02-15

Sidansvarig: Cecilia Larsdotter, kommunikatör

Prenumeration & synpunkter

Nordanstigs kommun

Box 56, 829 21 Bergsjö

Besöksadress

Södra Vägen 14, Bergsjö

Telefon 0652-360 00

E-post kommun@nordanstig.se 

Fax 0652-109 12
IFO fax 0652-361 50
Org.nr 212000-2312

Övriga hälsingekommuner