Nordanstigs kommun, länk till startsida
Translate
Kontakt
A-Ö
Webbkarta
Anpassa
Lättläst
Fredag 14 december 2018

2018-10-05

Balansera mera – en uppskattad temadag

Över 150 personer besökte Balansera mera-dagen för att få råd och tips om hur man kan förebygga fallolyckor. Många tog också chansen att titta på visningslägenheten i den del av Hagängsgården som ska bli trygghetsboende.

Det var ett fullmatat program som erbjöds med föreläsningar, tips och råd för att förhindra fallolyckor. Kommunens säkerhetssamordnare demonstrerade en hjärtstartare och kostchefen föreläste om kostens betydelse för äldre och matkasseprojektet ”Nordanstig med mersmak.” Det fanns möjlighet att prova på boule, träna balansen, mingla och gå tipsrunda och en rad utställare fanns på plats. Elever från högstadiet i Bergsjö gav mobilanvändartips och det fanns också en utställning med hjälpmedel.

Kalle Kjellin från Vattlång var en av besökarna. Han är vice ordförande i pensionärsrådet och menar att sådana här temadagar behövs:

– Det är en bra dag. Man får en massa bra tips. Jag har t.ex. hittat en grej som jag kan hänga upp min krycka med, en lösning jag aldrig sett förr, säger Kalle Kjellin.

Många besökte visningslägenheten

Kommunen planerar för ett trygghetsboende med 24 lägenheter i en del av Hagängsgården och många passade på att titta på visningslägenheten som ställts i ordning. Besökarna hade frågor om allt från hyresnivå till parkeringsmöjligheter, tillgång till tvättstuga och bredband.

Populär provsmakningsbuffé

Provsmakningsbuffén med nyttiga mellanmål och soppor för 50 kronor var populär. Den som ville kunde också ta med sig en folder med recepten hem.

Elsie Bäcklund Sandberg är ordförande i SKPF Pensionärerna Hudiksvall-Nordanstig och ledamot i pensionärsrådet. Hon fick höra många positiva kommentarer under dagen.

– Det är fantastiskt att samla alla de här utställarna med koppling till äldrefrågor, säger Else Bäcklund Sandberg. Utställarna speglar vad man kan göra för att förebygga fallolyckor och minska både psykiskt och fysiskt lidande. Det här har varit en härlig dag!

Kostchefen Karin Henningsson dukar upp provsmakningsbuffén.

Många var nyfikna på visningslägenheten i den del av Hagängsgården som ska bli trygghetsboende.

Elsie Bäcklund Sandberg är ordförande i SKPF Pensionärerna Hudiksvall-Nordanstig och var mycket nöjd med årets Balansera mera-dag.

För mer information kontakta

Christin Hübenette, folkhälsosamordnare

0652-362 14, 073-275 54 95

Uppdaterad: 2018-10-05

Sidansvarig: Webbredaktionen

Prenumeration & synpunkter

Nordanstigs kommun

Box 56, 829 21 Bergsjö

Besöksadress

Södra Vägen 14, Bergsjö

Telefon 0652-360 00

E-post kommun@nordanstig.se 

Fax 0652-109 12
IFO fax 0652-361 50
Org.nr 212000-2312

Övriga hälsingekommuner